Höstnyheter för herrar på trendiga Anni´s Barbershop

Premium: Artikel

Får det vara klassisk knivrakning, ett trendigt format skägg eller kanske en mera klassisk hårklippning? Barberartrenden har nu även landat i Västnyland och vi har träffat en ung entusiastisk företagare som öppnade en barbershop i Hangö i våras.

Ann-Sofi Eriksson, 20 år, är kanske den yngsta företagaren i Hangö. Hon är sprudlande glad och tar med ett stort leende emot kunder i sin barberarsalong på Esplanaden i Hangö. Salongen har ett modernt stuk i svartvitt och påminner om klassiska amerikanska barberarsalonger.

Hur ser ditt arbete ut som barberare?

- Allra mest klipper jag herrars hår men varje dag kommer det minst en kund som vill ha något med skägg eller rakning. Jag är lite överraskad över att det finns så stor efterfrågan. De flesta är medvetna och noggranna med sitt skägg. Men det finns också kunder som bara låtit det växa och kommer och frågar vad de ska göra med skägget.

- Före mig har det inte på 30-40 år funnits en barberare i Hangö som använder kniven aktivt. Kunderna har tagit bra emot mig. Jag gör dagligen skäggbehandlingar och rakningar så det finns ett tydligt behov.

Hur blev det just detta för dig?

- Det har varit en långvarig dröm. Jag ville absolut öppna en barbershop i amerikansk stil. Jag är jätteinspirerad av amerikanska barberare, dom satsar helt på ett annat sätt och jag vill bli lika bra som dem. Därför ville jag köra ett all american concept med allt från namn till interiör och en amerikansk känsla när stiger in här, det var mitt mål.

barbershop mellanbild 2Ann-Sofi Eriksson

Vilket är ditt specialkunnande, vad är du känd för?

- Det är att använda kniv. Jag tycker att det är fint på något sätt, klippa hår kan vem som helst men kniv är inte alls lika enkelt. Det är inte lätt att använda kniv, vinkeln får inte bli ens en millimeter fel, då blir det sår.

- Jag är nog mest känd för kniven, men har även fått ett bra rykte för jag är noggrann med allt vad jag gör. Jag har fått en viss status; en gammaldags exakt form är det jag strävar efter och jag försöker leva upp till det varje dag.

Vad är det viktigaste för dig i jobbet?

- Att kunden är nöjd är det absolut det viktigaste men även att jag får förverkliga mig själv. Och det har jag fått göra. En nöjd kund hämtar med sig flera nya.

Det bästa och det sämsta med att vara företagare?

- Det bästa är att jag själv får bestämma mina arbetstider och hur mycket jag vill jobba. Allt beror på mig själv.

- Negativt är kanske att man i en liten stad alltid representerar sitt företag, även på fritiden.

Anni´s Barbershop på Facebook

TEXT: Ilse Klockars, Place2Go / BILDER: Johanna Sandin

Jag träffar Nana Hyry på hennes byrå Hima & Huvila på Boulevarden i Hangö. En byrå som inte ser ut som en traditione...

Den allmänna trenden bland banker och försäkringsbolag har den senaste tiden varit att stänga kontor eller begränsa öppe...

Oy BN Bilservice Ab i Ekenäs är en etablerad bilverkstad som erbjuder bilservice, reparationer och plåtreparationer. Föret...

Sugen på något gott och värmande i kylan? Smakar det med en lyxigt varm pepparkakskakao eller kanske en fräscht läskande ...