Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 650

Höstglöden ute vid havet

Det är något smått magiskt. Hösten vid havet, ute i det yttersta havsbandet, är en väl bevarad hemlighet. Alla murriga och dova färger; det stormande havet, yllesockorna och den sprakande brasan i den öppna spisen. Det är välmående och njutning. Läs de bästa naturtipsen för en utedag i Hangö!

Packa din ryggsäck och styr mot havet. Njut av soliga höstdagar med intensivt blå himmel och krispig luft. Höstglöden när den är som bäst. Det varma ljuset från den låga solen och känslan av oändlighet. Och doften av hav och tång. Här kommer listan över naturmål du absolut inte vill missa på Hangö udd!

Tulluddens naturstig – en klassiker

Ett besök till den sydligaste udden av det finska Finland är helt enkelt ett måste. Du står omgiven av havet och den oändliga horisonten; nere i magen växer sig känslan av att vad som helt är möjligt allt starkare. Vandringen längs Tulluddens naturstig är helt enkelt en power trip för själen. Den 6,7 km långa stigen löper genom naturskyddsområden med hänförande vacker natur typisk för det yttersta karga havsbandet.

Furunäs och Trollberget

Här är sanden vitare än någon annanstans på udden och den lilla stranden känns som en oupptäckt hemlighet. Det är en pärla till sandstrand omgiven av fin natur på den norra sidan av udden. Alldeles invid stranden kan du beundra utsikten från Trollberget ut över havet mot Bromarv, och en bit österut finns ett vindskydd med eldstad. Naturstigen löper även till den grönskande Långbodaudden där det finns en skyddad hassellund.

Högholmens naturstig

Havsörnar och en majestätisk utsikt över Finska viken. Högholmens naturstig i Tvärminne är något naturvännen inte vill missa. Stigen är kort, endast ca 1 km, men är intressant från början till slut och de informativa skyltarna ger intressant faktakunskap om naturens särdrag i ett nötskal.

Tulluddens södra strand

Om det finns en perfekt strand, då är det denna! Den är som gjord för långa, mysiga promenader invid en evigt föränderlig horisont. Promenaden genom skogen med de bonsailiknande krökta och vindpinade tallarna upplevelse du sällan glömmer och på den långa sandstranden med snäckor och stenar i alla färger och former är det lätt att glömma bort den övriga världen.

TEXT: Ilse Klockars, Place2Go / BILDER: Johanna Sandin

MR Media har under de två senaste åren planerat och utvecklat marknadsföringsplattformen Place2Go, som kommer att fungera s...

Det underbara ljuset i Hangö har genom åren inspirerat otaliga fotografer och konstnärer. I staden verkar även ett stort a...

Har du tänkt på att Västnyland har tre fullständigt unika biografer? Kino Olympia i Hangö, Bio Forum i Ekenäs och Bio Pa...

Nu om någonsin ligger det i tiden att återanvända och återbruka. Det finns inget trendigare än att köpa second hand; inr...